LENS TV
  • https://www.indenpaerdgelogeerd.nl/uploads/slider/zingend-2022-7.jpg
  • https://www.indenpaerdgelogeerd.nl/uploads/slider/zingend-2022-4.jpg

Mogelijkheden

Omgeving

De heuvels op de Renderklippen bereiken een hoogte tot ruim 25 meter welke  miljoenen jaren geleden ontstonden. De bossen bestaan voor een groot deel uit naaldbos afgewisseld met heide die in de nazomer schitterend paars bloeit. De zandheuvels bieden een sprookjesachtig uitzicht over het uitgestrekte landschap.

Tussen de heide en zandverstuivingen staan wuivende berken, reusachtige eiken en welriekende dennen. Bij de vennetjes ziet u de hoefafdrukken van het wild wat daar drinkt of afkoeling komt zoeken op warme dagen. Het aansluitende natuurgebied van de ‘Dellen' en het naastgelegen Zwolse bos, bieden werkelijk alles wat natuurliefhebbers en vogelaars trekt.

Paardenliefhebbers 

Bent u paardenliefhebber, dan is B&B In den Paerd gelogeerd perfect geschikt voor u. Wij hebben een eventuele optie tot het meebrengen van uw geliefde dier zodat u heerlijk samen kunt genieten van de prachtige natuur! De ruiterpaden liggen voor de deur en de Veluwe Trail biedt 500 kilometer ruiterpaden voor oneindige tochten. 

Wij hebben een samenwerking met www.jjstables.nl. Belangrijk is als u dit wilt boeken dat u eerst contact opnmeent met jj stables om de beschikbaarheid te checken. Ook de prijzen vindt u bij hen op de website. Voor meer informatie neem gerust contact op! 

Tijdens de Eper Paardenvierdaagse, het grootste recreatieve paardensportevenement van Nederland, kruist de route de paden bij ons voor de deur. Het evenement wat al sinds jaar en dag ruiters en menners trekt uit binnen- en buitenland biedt de paardenliefhebber vier dagen lang uitgestippelde routes door de bosrijke omgeving van Epe. In 2022 hoopt de organisatie weer een rit te kunnen uitzetten met zoals altijd de feestelijke intocht door het centrum van Epe. Wilt u meer weten over de Eper Paardenvierdaagse, klik dan op https://www.paarden4daagse.nl/. Voor een indruk van dit evenement en de ruiterpaden die ook voor u zo in te lopen zijn, kijkt u dan even naar dit filmpje: https://youtu.be/6E9-aO6MF0w

Een dagje uit

Ten noordoosten van het dorp Heerde ligt het historische Landgoed 'Vosbergen' op ongeveer 40 hectare. Het opengestelde landgoed valt onder de zogenaamde Natuurschoonwet. Het behoort al 305 jaar toe aan het geslacht van Dedem van Vosbergen. Bij het landgoed hoort een vijftal historische monumenten, die zeker het bezichtigen waard zijn.

Het Heerderstrand is een mooie plek om van de zon genieten, te luieren op het strand of de zonneweide en om een frisse duik te nemen in het schitterende meer. Ook wandelen of fietsen rondom de plas behoort tot de mogelijkheiden. Bij het Heerderstrand worden een aantal evenementen georganiseerd, zoals het PALM Beach Life Volleybal Circuit Heerderstrand en Veluwe aMU-Zant. Er is ook een pitch and putt golfbaan. Op het Heerderstrand treft men ook de beeldengroep De Ontmoeting aan van beeldend kunstenaar Frans Goldhagen, bestaande uit rijen figuren die 'het water inlopen'.

Het van oorsprong middeleeuwse Kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers in Vaassen. Het kasteel is open voor bezoek en in de omgeving kan worden gewandeld. 

Saunaliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Wellnessresort De Veluwse Bron in Emst , dé aangewezen plek om een dagje lekker bij te komen in de verschillende sauna’s, baden, whirlpools en andere wellnessfaciliteiten midden in de natuur. Als u dan toch in Emst bent en u houdt van aktiesport, bezoek dan het Burnside Cable Park, in het Emstergat met de leukste en gezelligste wakeboardbaan van Nederland. Wilt u wat kleinschaliger van wellness genieten, bezoek dan of Thermen Bussloo in Voorst, gelegen aan het meer van Bussloo met onder andere een Zentuin.

Aan de romantische kronkelende rivier de IJssel, met zijn schitterende uiterwaarden, kunt u fantastisch wandelen en fietsen. Met het Kozakkenveer in Veessen maakt u een overtocht naar natuurgebied Fortmond. Staatsbosbeheer heeft door het nabijgelegen ooibos, dat vanwege zijn ondoordringbaarheid Korea wordt genoemd, voor natuurliefhebbers een 2,5 kilometer lang 'laarzenpad' uitgezet. Voor vogelliefhebbers is er een observatiehut gebouwd. Ook zijn er pondjes die overvaren van ambachtelijke IJseldorpjes Marle, Veessen, Vorchten, Wijhe & Olst. Een tourrit langs de IJssel met motor of auto is zeker aan te raden.

De Hanzesteden aan de IJssel

Het nabijgelegen vestingstadje Hattem is zeker een bezoek waard. Slenter door de authentieke winkelstraat en haal je hart op in de leuke shops. Er ontstond uit de samenwerking tussen een aantal Noord-Duitse kooplieden het Hanzeverbond in de 14e en 15e eeuw en de stad groeide uit tot een machtige economische factor. De binnenstad herbergt vele monumenten en drie musea: het Voermanmuseum Hattem, het Anton Pieckmuseum en het Nederlands Bakkerijmuseum. In de maand augustus vindt het jaarlijkse Dikke Tinne Festival plaats.

Neem bijvoorbeeld Elburg met de Vischpoort, witte en zwarte keien, kneuterige winkeltjes en galerietjes. Hoewel de oude Zuiderzeestad niet meer aan zee grenst, ademt Elburg nog steeds vissershistorie. Bij Van Triest in de haven eet je de verste vis! Ook in Elburg kan je super leuk winkelen en een bezoek brengen aan de ambachtelijke ateliers.

Ook is nautische stad Kampen een bezoek waard. Zo trekt Sail Kampen ieder voorjaar duizenden zeilliefhebbers naar de stad. Het contrast tussen de luxe zeiljachten en de boten van de eerste zeevaarders is groot. In de Koggewerf ontdek je zo’n Middeleeuws schip. Al wandelend ontdek je hier ruim 500 monumentale gebouwen en bouwwerken, van het Gotisch Huis tot de ‘brug met de gouden wielen’ over de IJssel. Bijzonder zijn ook de reclameschilderingen van begin vorige eeuw. Je vindt ze terug tussen de fraai gerestaureerde pakhuizen. Shoppen en tussendoor heerlijk genieten van een vers visje op een sfeervol terras aan de waterkant, het kan allemaal in het gezellige Kampen.

De torenstad Zutphen is extra gezellig op marktdagen donderdag en zaterdag. Ontdek de hofjes die verscholen liggen achter de imposante patriciërshuizen. En vergeet niet omhoog te kijken! Veel panden hebben een gevelsteen waarin de naam op kleurrijke wijze is verbeeld.

Koekstad Deventer heeft z’n bijnaam te danken aan Jb. Bussink die al sinds 1820 koeken bakt. In de steegjes rondom de grote winkelstraten vind je leuke boetiekjes en conceptstores van creatieve ondernemers. Mis ook de Walstraat niet, het kleurrijke straatje waar ieder jaar in december het Dickens festijn tot leven komt.

Zwolle is een echte stad met een hippe sfeer, jong en fris met kekke conceptstores, stijlvolle koffietentjes, fantastische winkelstraten en veel kleurrijke evenementen. In bioscoop Pathé draaien de nieuwste films. En dat in een stad bijna duizend jaar oud! De imposante herenpakhuizen, koopmanshuizen en middeleeuwse stadskastelen getuigen van het rijke Hanze verleden. Het beroemde Restaurant De Librije van topchef Jonnie Boer en zijn echtegenote sommelier Thérèse Boer maakten van Zwolle een culinaire stad op drie sterren niveau. Griekse, Italiaanse, Argentijnse restaurants, Ierse pub's, Franse bistro's en het bijzondere Blue Sakura, een Japans restaurant dat gevestigd is in een oude kerk, is een ware expierence. Voor de kunstliefhebbers is museum De Fundatie een absolute aanrader. Hier vindt u wisselende collecties van eigentijdse kunstenaars. 

Hanzestad Harderwijk ligt aan de rand van de Veluwe waar je op de Vischmarkt vele culinaire adressen vindt. Naast winkelen in de authentieke steegjes omringd door historische gebouwen, kan je in Harderwijk natuurlijk ook het Dolfinarium bezoeken.

Hanzestad Hasselt is onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. De stad is omringd door natuur en veel water waaronder het Zwarte Water. Ook in het stadje vind je grachten, bruggetjes en grachtenpandjes. Klein Amsterdam is de bijnaam van deze stad. Al deze Hanzesteden zijn een bestemming op zich, maar ook zeker leuk om samen te combineren!

De andere echte grote stad in de omgeving is Apeldoorn met brede winkelstraten, waar alle bekende shops zijn te vinden. Een bezoek aan Paleis Het Loo, het voormalige koninklijk paleis, tegenwoordig een nationaal musuem omringd door schitterende tuinen, stallen en koetshuizen is zeer de moeite waard.

Uit eten in de buurt

In de nabije omgeving zijn er vele gezellige restaurants te vinden.

TIP: Ons advies is tijdig een tafeltje te reserveren, vooral in het weekend en tijdens vakantieperiodes

Grand Café Cornelis (met terras aan het gezellige dorpsplein)
Markt 5
8161 CL EPE
www.cornelisepe.nl
0578-820222

De Postkamer Heerde (bistro met royaal terras in het centrum van Heerde)
Dorpsstraat 49
8181 HN Heerde
www.depostkamerheerde.nl
0578-700233

Restaurant De Voorburcht (bijzonder restaurantje in oude burcht in Hattem met prachtig terras)
Adelaarshoek 18
8051 GR Hattem
www.restaurantdevoorburcht.nl
038-4445743

Restaurant Bij de Jongens (hoog aangeschreven plek welkom op elk moment van de dag)
Markt 9
8051 EZ Hattem
www.bijdejongenshattem.nl
038-7370076

D’Andreas (Italiaans met hoofdletter I, echt kwaliteit!)
Bethlehemkerkplein 42
8011 PH Zwolle
www.d’andreas.nl
038-3035373

Restaurant Fizzy (prachtig terras aan de bosrand, chique keuken)
Soerelseweg 22
8162 PB Epe
www.restaurantfizzy.nl
055-688276

Restaurant De Veldhoeve (geopend woe t/m zo, chique keuken)
Dellenweg 1
8161 AH Epe
www.develdhoeve.nl
0578-615000

Floor Brasserie Lounge (schitterend gelegen in de bossen met prachtig terras)
Dellenweg 109
8161 AJ Epe
0578 614455

Bras Boer Thuis (unieke plek in Zwolle met keuken van *** sterren chef Jonnie Boer van De Librije)
Nieuwe Markt 21
8011 PG Zwolle
038-7920110

Woodies (eetcafé met simpele kaart maar live muziek aan de historische Melkmarkt)
Melkmarkt 34
8011 MD Zwolle
038-4582213

Restaurant Poppe (chique restaurant gevestigd in historisch hoefsmederijpand)
Luttekestraat 66
8011 LS Zwolle
poppezwolle.nl
038 421 3050

Restaurant De Ossenstal (prachtig terras middenin het bos o.a. heerlijke pannenkoeken)
Ossenweg 10
8161 PZ EPE
0578-61019

Brasserie Bij Ons (aan de gezellige Dorpsstraat in Epe)
Hoofdstraat 72
8162 AL Epe
0578-613620

Sushi Point (speciaal voor de liefhebbers van sushi)
Asselsestraat 69
7311 ED Apeldoorn
055-2034144

Restaurant en snackbar De Spikke (bistro in het centrum van Heerde)
Stationsstraat 8
8181 CX Heerde
0578-695972

Ribhouse Texas (cowboy style voor de echte vlees liefhebber)
Tongerenseweg 125
8162 PL Epe
0578-612993

Chinees en Thais Restaurant De Diamant (simpele entourage, wel smakelijk, ook sushi af te halen)
Heerderweg 78
8161 BN Epe
0578-627888

Italiaans Restaurant en Pizzeria Casa Sarda (voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken)
Markt 2
8161 CL Epe
0578-616766

Koko Sushi en Teppanyaki (volgens het all you can eat principe)
Hoofdstraat 2
8162 AJ Epe
0578-623393

Restaurant de Dennenheuvel (behorend bij hotel Dennenheuvel met groot terras)
Heerderweg 27
8161 BK Epe
0578-612326

Cafe Restaurant De Posthoorn (bistro in centrum Epe)
Markt 1
8161 CL Epe
0578-614024

 

Overige belangrijke locaties

Apotheek Heerde
Brinklaan 7
8181 EA Heerde
0578-692790

Isala ziekenhuis Zwolle
Dokter van Heesweg 2
8025 AB Zwolle
038-4245000

Hebben jullie paarden mee, dit is het nummer van de staleigenaar die hier 50 meter achter ons woont aan de Steenvoortseweg 4a Jona Zuidam: 06-28120230

Paardenkliniek "De Veluwe"
Sprengenweg 4a
8181 NN Heerde
0578-697117

Dichtstbijzijnde tankstation
Hagestraat 8-10
8181 EB Heerde
0578-691609

Paard huren (met of zonder begeleiding voor fantastische buitenritten in de bossen van Epe)
Stalhouderij het Zwarte Paard
Laarstraat 40
8166 GS Emst
06-10017222

Snelladen elektrische auto’s
Esso Het Veen (24/7 oplaadmogelijkheden)
Rijksweg A50 2
8181 MH Heerde
088-3130165

Welness Centrum De Veluwse Bron
Viskweekweg 10
8166 KJ Emst

Thermen Bussloo Welness
Bloemenksweg 38
7383 RN Voorst
055-3682640

Kleinschaligere sauna & wellness
Sauna Swoll
Heinoseweg 26
8026 PD Zwolle
0529-401638